Ademwerk

Verbonden ademhaling (ook wel holotropische of transformatieve ademhaling) is een therapeutische ademoefening. Deze oefening is een krachtig instrument voor emotionele heling en persoonlijke groei. Het kan een diepere staat van bewustzijn veroorzaken.

Bij verbonden ademhaling wordt diep geademd, in een versneld tempo, op het ritme van een wals (driekwartsmaat). Dit kan een lange oefening zijn, waarbij de balans tussen zuurstof en koolstofdioxide in het lichaam tijdelijk verandert.

Het doel van de oefening is contact leggen tussen lichaam en geest. Tijdens en na de sessie komt in het lichaam omgeslagen spanning, veroorzaakt door stress of trauma, niet doorvoeld verdriet of gebrekkig contact met het fysieke lijf los in de vorm van diepe emoties, schudden van het lichaam en kramp in ledematen.

Het is een zeer diep ontspannende oefening waarbij veel onverwerkt verdriet, woede en trauma losgelaten kan worden. De sessie wordt begeleid door een ervaren ademcoach, Sanne. Zij organiseert ook ademcirkels en kleine ademsessies in Amsterdam.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gunstige effecten van verbonden ademhaling, zowel voor de mentale gezondheid als de fysieke.

Wetenschappelijk onderzoek ...

In een onderzoek in 1996 werd verbonden ademhaling gecombineerd met psychotherapie voor een periode van zes maanden. Deelnemers aan het onderzoek bleken na afloop veel minder doodsangst en een significant hogere zelfwaardering te hebben dan de controlegroep die alleen psychotherapie had gehad.

Een publicatie in 2013 beschrijft de resultaten van 11.000 mensen die in een periode van 12 jaar deelgenomen hebben aan verbonden ademhalingssesies. De resultaten suggereren dat deze oefening gebruikt kan worden voor de behandeling van een breed scala aan psychologische en existentiële levensvragen.

Veel mensen meldden significante emotionele catharsis en dieper spiritueel bewustzijn. Er werden geen negatieve resultaten gemeld, wat verbonden ademhaling een veilige toevoeging aan de therapeutische praktijk maakt.

Een onderzoek in 2015 suggereert dat verbonden ademhaling een versterkt zelfbewustzijn kan veroorzaken. Het zou temperament en karakterontwikkeling positief beïnvloeden.

error: Content is protected !!

Blijf op de hoogte van alles wat we doen!

Blijf op de hoogte van alles wat we doen!

Thank you!

Jouw review verschijnt zo snel mogelijk op de website ! Dank !